Alles kan meditatie zijn!

Samen met een groepje van maximaal 4 mensen gaan we oefenen met verschillende technieken om tot meditatie te komen.

Momenteel loopt een reeks t/m  18 november.

Vrijdag 20 november  start een nieuwe groep(zie exacte data hieronder)

INFO

 • Het is in mijn praktijk in Wilnis Mijdrechtse Dwarsweg 21 (gratis parkeren).
 • Data: vr 19 nov/ do 25 nov/ do 2dec/ do 9 dec/do 16 dec/do 23dec/do 30 dec
 • Van 20:15 u. tot 21:15 u. Mediteren
 • €150,- bij aanschaf van de 7-strippenkaart. (no refunds bij missen dag)
 • Betaling is cash vooraf of na afloop.
 • Neem een yogamat, kussentje en/ of dekentje mee als je dat hebt.
 • Trek soepele lekker zittende kleding aan.
 • Inloop vanaf 20:00 u. tot 20:15 u. 
 • Afsluiting met thee en delen van ervaringen 21:15 u. tot  21:30 u.

Meditatie komt van meditari en dat betekent letterlijk nadenken, overdenken.... Wat als een tegenstrijdigheid klinkt, omdat de meesten van ons dit juist proberen te voorkomen door te gaan mediteren. Het is kortgezegd een concentratie oefening met als doel inzicht te krijgen en de geest te versterken.

Wat wij graag willen bereiken met meditatie is inderdaad een meer beschouwende houding. En dan het liefste ten opzichte van ons eigen steeds maar doorgaande en terugkerende stroom van gedachten ( jouw mind ). Als je die namelijk aanschouwt, stap je uit je DMN.

 

Je DMN, dat is de  onbewuste standaard instelling van onze mind. Het default mode network. Ook wel de monkey mind genoemd. Deze is doodvermoeiend en haalt ons continu uit het hier en nu. Daardoor voelen we ons vaak  opgejaagd en  afgeleid als we hiernaar luisteren en handelen, met alle gevolgen van dien.

 

Wij willen meer rust in ons hoofd en wel nu!!! Dat laatste is precies een eis van die monkey mind: NU!!!! Daarom vind je ook nooit rust als je in die modus blijft zitten, er moet immers altijd wel eerst iets gedaan worden voordat je even mag zitten en ontspannen. Er is dus meer bewustzijn nodig.

 

En dat gaan we oefenen door het op verschillende manieren te trainen met onze 'aandacht-spier'. Want dat is wat je met meditatie doet. Een soort krachttraining dus voor je MIND.

 

 1. We beginnen met Satipathana meditatie. Hierbij ligt de nadruk op de adem. De adem is er altijd en nodigt je uit om je bewust te worden dat jij er bent in de buitenwereld.  Door stil te staan bij hoe er iets (zuurstof) naar binnen stroomt en weer naar buiten, erken je dat de adem de verbinding legt tussen jouw binnenwereld en de buitenwereld.
 2. Daarna richten we ons op ons lijf.  Kun je echt contact maken met je lijf en dit als anker gebruiken om die rust te vinden die we allemaal zo graag ervaren? We verbinden ons ook van binnenuit met onze chakra's.
 3. Via onze stem, wat een expressiemiddel is, gaan we ons verbinden met onszelf. Door uitdrukking te geven aan jezelf via je stem, verbind je je juist meer met je kern. Mantra's en affirmaties horen hierbij.
 4. De andere vorm van uitdrukking is beweging. Hoe zet jij jezelf neer? In je lijf en blijf toch binnen in jezelf. Muziek en beweging worden de middelen om tot je centrum te komen.
 5. De adem in beeld. Tekenen van de adem van jou. Een vormtekening laat jouw innerlijke stroming zien. Tekenen geeft houvast aan de mind en toch biedt het geen ruimte voor ruis daar er al een focus is. Wij kunnen 2 dingen tegelijk. Dat is een diepe onwaarheid.
 6. Visualisatie. Alles gebeurt in jou. De kracht van intenties en gedachten. Verbinden met je hartenergie.
 7. Oordeelloos aanwezig zijn. Zonder afleiding om op te focussen. Enkel ZIJN.  Dit is voorbereiding op het echte cold turkey mediteren; Meditatie2.0.

 

Aan het eind van de lessen heb je;

 • Een scala aan meditatie technieken geleerd waarmee je zelf verder kunt.
 • Meer lichaamsbewustzijn en daarmee meer gevoel  van aanwezigheid in het hier en NU en minder last van prikkels van buitenaf.
 • Meer rust in je hoofd en kalmte in je lijf.
 • Meer weerbaarheid bij tegenslag en meer overgave aan de flow van het leven.
 • Meer gewaar zijn in jezelf aangeboord. Dit is weer de kern voor je verdere spirituele ontwikkeling. 
 • Een mp3 audio met een geleide meditatie om thuis verder te gaan.

Een leven met meer vrede begint binnen in jezelf

*

Zo binnen zo buiten

Zo boven zo beneden

Ja, ik wil meedoen! Vul onderstaande formulier in of stuur een appje naar 06 456 80 127

Wees er snel bij, want vol is vol! Bij veel aanmeldingen, komt er nog een lessenserie.